dinsdag 27 mei 2014

De Wever officieel aangeduid als informateur

Koning Filip lijkt er duidelijk vaart achter te willen zetten. Meteen na het afronden van zijn eerste gespreksronde met de partijvoorzitters nodigde de koning N-VA-voorzitter Bart De Wever uit op het paleis.

"De koning heeft Bart De Wever met een informatieopdracht belast om na te gaan onder welke voorwaarden snel een regering tot stand gebracht kan worden. De Heer De Wever heeft deze opdracht aanvaard. Hij zal op dinsdag 3 juni een vorderingsverslag uitbrengen aan de koning", liet het koninklijk paleis weten in een officiële verklaring. Het is afwachten hoe De Wever zijn rol als informateur zal aanpakken. 

Eerder vandaag meldde persagentschap Belga dat De Wever aan de eerste verkennende gesprekken begonnen was voor een nieuw Vlaams bestuursakkoord. CD&V en Open Vld kwamen daarvoor vanochtend al langs in het Vlaams Parlement, sp.a-voorzitter Bruno Tobback zou vanmiddag volgen. De Wever moest van een gaatje tussen de verkennende gesprekken gebruik maken om naar het paleis te trekken.View image on Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten