vrijdag 23 mei 2014



WK 2014 Het is de stoute droom van vele jonge voetballiefhebbers: een zo grote berg Panini-voetbalplaatjes bezitten dat je én in één keer je plakboek vol hebt, én nog genoeg plaatjes overhoudt om er in te kunnen zwemmen. Dieven in Rio de Janeiro kunnen deze droom waarmaken. Zij ontvreemdden eerder deze week 300.000 van de wereldberoemde voetbalstickers.

Al sinds 1970 brengt Panini bij elk WK de stickers uit, met daarop alle deelnemers, stadions en logo's van het grootste sportevenement ter wereld. De gestolen stickers hadden moeten worden geleverd aan de kiosken in Rio, maar bereikten nooit hun plaats van bestemming.

De stickers zijn razendpopulair in Brazilië. Er worden grote ruilbeurzen georganiseerd, zowel online als tijdens informele samenkomsten. Panini verwacht dit jaar alleen al in Brazilië zo'n acht miljoen verzamelboeken voor de 640 plaatjes te kunnen afzetten.

Het is niet voor het eerst dat er Panini-plaatjes worden gestolen. Tijdens het vorige WK werd er ingebroken in een distributiecentrum in Sao Paolo. Toen werden 135.000 pakjes ontvreemd. Ze werden later teruggevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten