maandag 28 juli 2014

Grootste brokstuk van MH17 in bos teruggevonden

View image on Twitter
Volgens de Duitse openbare omroep ZDF zijn in Oost-Oekraïne in de omgeving van de crashplaats grote brokstukken van de Maleisische Boeing 777-200 teruggevonden. Het laatst gevonden deel van de romp in een bos is vijf tot zes meter lang, aldus een ZDF-correspondent.
"De zetels zijn nog te zien, ook de handbagageruimte, gordels hangen los". OSVE-waarnemers en Australische en Maleisische vertegenwoordigers hadden het grote brokstuk gisteren al ontdekt. Daar zouden zich naar verluidt ook nog enkele lijken bevonden hebben. Die zijn blijkbaar wel al geborgen, zei de ooggetuige. In de omliggende velden liggen nog steeds koffers en andere bezittingen van de 298 mensen aan boord.

Andere samenhangende delen zijn afkomstig van besturing en hoogteroer. De buitenbekleding van de delen van de romp vertonen gaten van gemiddeld drie tot vijf centimeter, die van buiten naar binnen gaan, aldus de correspondent. "Die zijn volgens experten veroorzaakt door shrapnel". De Boeing van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 is vermoedelijk door een luchtdoelraket neergehaald. Dat soort wapen vernietigt zijn doel met shrapnel, kleine metalen deeltjes.

Ondertussen mogen de waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en vertegenwoordigers uit Australië en Maleisië de plaats van de crash zo goed als ongestoord beoordelen, aldus de correspondent. De waarnemers worden enkel nog begeleid door pro-Russische separatisten, die het gebied controleren. De eerste dagen na de crash hadden de gewapende opstandelingen het werk van buitenlandse experten bijna onmogelijk gemaakt.
View image on Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten