donderdag 22 mei 2014

Peuter krijgt brandwonden na gebruik zonnebrandcrème Garnier

Winkelketen Action heeft een onderzoek ingesteld na een melding van een moeder, die zegt dat haar kind ernstig verbrand is na het gebruik van de zonnebrandcrème van cosmeticagigant Garnier.
© Facebook.
De vrouw plaatste onlangs foto's van haar tweejarige zoontje op Facebook, waarop te zien is dat het jongetje brandwonden heeft op zijn schouders, oren en rug. Het begeleidende verhaal van de moeder suggereert dat haar kind verbrand is ondanks het gebruik van de zonnebrandcrème.

Houdbaarheidsdatum
Volgens de vrouw koopt Action haar producten vooral in het buitenland en is er daardoor weinig controle op de kwaliteit en de houdbaarheidsdatum van de producten. Ze stelt dat de zonnebrandcrème niet goed meer zou hebben gewerkt omdat de houdbaarheidsdatum verstreken zou zijn.

Action laat tegenover RTL Nieuws weten dat het product in kwestie, Garnier zonnespray factor 50 voor kinderen, in april dit jaar is verkregen via een groothandel. Die groothandel heeft de spray in 2013 gekocht van Garnier. Op het etiket staat geen houdbaarheidsdatum.

"Tot drie jaar houdbaar"
Garnier verklaarde tegenover de moeder dat hun zonneproducten tot drie jaar houdbaar zijn, en na drie jaar altijd worden ingenomen en vernietigd. Gezien Action niet tot hun directe klantenbestand behoort, is dat met de bewuste zonnecrème wellicht niet gebeurd.

Het concern zegt verder dat L'Oréal, moederbedrijf van Garnier, inmiddels de spullen bij de moeder heeft opgehaald en dat er onderzoek naar gedaan wordt. Bij Action is het product inmiddels uitverkocht. De winkel gaat nu ook onderzoek verrichten op andere zonnebrandproducten.

"Geen beschuldigingen"
Al zijn er ook wel enkele randbemerkingen te maken, zoals enkele sites terecht aanhalen: moesten de ouders hier niet eerder iets van gemerkt hebben, als ze het kind zo regelmatig zouden ingesmeerd hebben? Hun verantwoordelijkheid mag dus niet onderschat worden. Andere belangrijke factoren zijn het huidtype van het kind of eventuele zonneallergieën die zich onaangekondigd kunnen ontwikkelen.

De vrouw zelf voegt er in haar bericht nog aan toe dat ze niet met een beschuldigende vinger naar Action of Garnier wil wijzen. Ze hoopt vooral ouders aan te moedigen goed te letten op de zonnebrandproducten die ze kopen, zodat zoiets niet opnieuw gebeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten