vrijdag 25 juli 2014

"Niet uitstappen op snelweg voor rouwstoet"

© reuters.
De Nederlandse overheidsdienst Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om tijdens het passeren van de colonne van lijkwagens met slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne, niet op de snelweg te stoppen en niet uit te stappen. Ook langs de snelweg staan wordt om veiligheidsredenen afgeraden.
De colonne lijkwagens arriveert in Hilversum.© reuters.
Woensdag ontstonden hier en daar onveilige situaties doordat mensen met hun auto op de rijbaan stopten en snelwegen overstaken. Rijkswaterstaat wil dat donderdag vermijden.

Donderdag worden 74 lijkkisten vervoerd van Eindhoven Airport naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne bij Hilversum. De route loopt via de snelwegen A2 en de A27. Tijdens het passeren van de colonne worden de wegen afgesloten.

Niet integraal uitgezonden

De tweede rit van rouwauto's wordt niet integraal op tv uitgezonden. Dat meldt de NOS donderdag. Wel zijn er verslaggevers in Charkov, waar de vliegtuigen met de slachtoffers zullen vertrekken, en op Eindhoven Airport, waar ze rond 16.00 uur worden verwacht.

Ook zijn er cameraploegen op de route tussen Eindhoven en de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de lichamen worden geïdentificeerd. Beelden van de tweede rouwstoet worden in extra journaals uitgezonden.

Woensdag kwamen de eerste lichamen uit Oekraïne aan in Eindhoven. De aankomst en de rit naar de kazerne, met beelden uit een helikopter, waren te zien tijdens een urenlange uitzending.

Donderdag komen 74 lijkkisten aan. Na de landing krijgen de kisten hetzelfde ceremonieel als de 40 die woensdag aankwamen. Dat betekent dat de Last Post wordt geblazen, waarna de aanwezigen een minuut stilte in acht nemen. De Nederlands minister van Volksgezondheid Edith Schippers is erbij namens het kabinet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten