vrijdag 23 mei 2014

Panini stelt WK-album voor: verzamel alle spelers

WK 2014 Vandaag werd in Brussel het officiële Panini-album voor het WK 2014 voorgesteld. Het plakboek, waarin de Rode Duivels voor het eerst sinds twaalf weer opduiken, geeft een overzicht van de 32 landen die komende zomer zullen deelnemen aan het WK.
"Per land selecteerden we zeventien spelers op basis van hun speelminuten tijdens de kwalificatiecampagne", aldus Nancy Everaerts van Panini België. "Het plakboek bevat 640 verzamelplaatjes en zal worden verspreid in 100 landen."

Rode Duivels
De verkoop in België ging vorige week van start en verloopt volgens Everaerts voorspoedig. "Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van de Rode Duivels en de enorme hype rond onze nationale ploeg. We hopen dan ook om in België minimaal vijftien miljoen pakjes met stickers te verkopen."

Alle leeftijden
Ook gedelegeerd bestuurder Thierry de Latre du Bosqueau verwacht dat het nieuwste exemplaar van het plakboek zal aanslaan. "Voor het eerst sinds het WK van 2002 duiken de Rode Duivels op in het boek en daardoor verwacht ik dat het nog vaker over de toonbank zal gaan", aldus de Latre du Bosqueau. "We zullen kunnen spreken van een geslaagde verkoop als er vijftien miljoen pakjes en 500.000 albums aan de man gebracht worden. Het succes van de Panini-stickers is dat ze aanslaan bij alle leeftijden. In 1970 waren het de ouders die het prentje van hun favoriete voetballer probeerden te verzamelen en nu zijn dat de kinderen. Er zal altijd vraag zijn naar onze producten."

Immens populair
De KBVB is alvast blij dat er opnieuw kon worden samengewerkt met Panini. "We werken al 40 jaar samen en de KBVB kijkt daar zeer tevreden op terug", zegt bondswoordvoerder Pierre Cornez. "De Panini-albums zijn immens populair. Veel mensen contacteren ons om informatie te bekomen over de Panini-boeken en dat geeft aan dat het concept meer dan ooit leeft in België."

Het eerste Panini-album werd in 1970 op de markt gebracht naar aanleiding van het WK in Mexico. Een pakje stickers, dat bestaat uit vijf stuks, kost 0,60 euro. Voor het plakboek zelf wordt twee euro gevraagd. Het WK van 2014 in Brazilië vindt plaats van 12 juni tot en met 13 juli. De Rode Duivels, die onderverdeeld werden in groep H, beginnen er op 17 juni aan tegen Algerije. Verder zitten ook Zuid-Korea en Rusland in dezelfde groep.
© photo news.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten