maandag 28 juli 2014

Blatter betuigt medeleven na vliegtuigcrash Mali en zwijgt over Oekraïne, Twitter reageert woedend

© getty.
Sepp Blatter heeft zich de woede op de hals gehaald van veel twitteraars vanwege een tweet waarin hij zijn medeleven betuigt na de vliegtuigramp in Mali. Vooral Nederlanders vragen zich af waarom de FIFA-voorzitter nu wél iets van zich laat horen en na de crash in Oekraïne niet.

© EPA.
Het vliegtuig van Air Algérie stortte donderdag neer in het noorden van het Afrikaanse land. De 78-jarige Blatter twitterde vandaag dat hij meeleeft met de nabestaanden van de 116 slachtoffers. "En niks over de MH17?", vraagt een boze twitteraar zich af. "Wat ben jij een loser. Je denkt alleen maar aan het Russische geld." Anderen maken Blatter uit voor 'een corrupte hufter', 'een boosaardige man zonder ziel' en een 'zieke geest'.

Het WK wordt in 2018 in Rusland gehouden. De FIFA-voorzitter kwam woensdag in opspraak omdat hij samen met de Russische president Vladimir Poetin vierde dat de eerste steen van het WK-stadion in Samara was gelegd. Via de officiële account van de FIFA werd een vrolijke foto verspreid van deze ceremonie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten