vrijdag 25 juli 2014

Japan overweegt extra sancties tegen Rusland

Premier Shinzo Abe. © photo news.
De Japanse regering wil extra sancties overwegen tegen Rusland na het neerschieten van vlucht MH017 van Malaysia Airlines. Dat berichten de media vandaag.
De Nationale Veiligheidsraad, waar topfunctionarissen als premier Shinzo Abe deel van uitmaken, nam de beslissing, bericht nieuwsagentschap Kyodo, dat een bron binnen de regering citeert. Japan beslist over de details van de extra sancties nadat de Europese Unie haar sancties heeft verscherpt.

De extra sancties van Tokio zullen waarschijnlijk wel "beperkt" zijn, om te vermijden dat de onderhandelingen met Moskou over een territoriaal dispuut te veel schade oplopen, zei een bron binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. Japan claimt vier door Rusland bestuurde eilanden op de Koerilenarchipel, ten noordoosten van het noordelijke Japanse eiland Hokkaido. "Als bevestigd wordt dat pro-Russische rebellen in Oekraïne het Maleisische vliegtuig hebben neergeschoten met door Rusland gefabriceerde wapens, zullen extra sancties onvermijdelijk zijn", zei de bron.

Intussen wil ook de Japanse minister van Defensie Itsunori Onodera zijn Franse ambtgenoot aanspreken over de omstreden verkoop van twee helikopterschepen aan Rusland, bericht Kyodo vrijdag, op basis van een andere regeringsbron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten