maandag 28 juli 2014

Washington publiceert beelden: Rusland schiet doelbewust richting Oekraïne

De Verenigde Staten hebben zondag nieuwe satellietbeelden openbaar gemaakt waaruit zou moeten blijken dat Rusland vanop eigen territorium met artilleriegeschut het Oekraïense leger onder vuur neemt. "Het zijn beelden die bewijzen dat Rusland naar Oekraïne schiet om de pro-Russische rebellen in het oosten te ondersteunen", zegt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
De satellietbeelden tonen delen van de Russische-Oekraïnse grens. Twee ervan tonen volgens Washington Russische artillerie-eenheden op Russische bodem. Op de beelden zijn ook inslagen te zien van bommen, meer bepaald nabij de posities van het Oekraïnse leger aan hun kant van de grens. Andere beelden tonen volgens Washington zware wapens, geleverd door Moskou en afgevuurd door de pro-Russische rebellen.

Ook donderdag al uitten de Verenigde Staten beschuldigingen aan het adres van Rusland in het conflict om Oost-Oekraïne. Volgens vicewoordvoerster Marie Harf van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zouden Russische militairen vanop Russisch grondgebied Oekraïense legerposities op Oekraïens grondgebied beschoten hebben.

Voorts weet Harf dat Moskou "de intentie" heeft om raketlanceerders aan de seperatisten in Oost-Oekraïne te bezorgen. Harf stelde voorts dat, sinds de crash van de Boeing 777 een week geleden, wapens de grens worden overgesmokkeld (van Rusland naar Oekraïne).
View image on Twitter

View image on Twitter

View image on Twitter

View image on Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten