vrijdag 25 juli 2014

Zelfs niet de mensen die onze kinderen uit de lucht schoten"

De omgekomen Evie, Mo en Otis Maslin uit Perth. © Ministerie van Buitenlandse Zaken Australië.
"Niemand verdient wat wij momenteel meemaken. Zelfs niet de mensen die onze kinderen uit de lucht schoten." Dat zeggen de ouders van Mo (12), Evie (10) en Otis (8) Maslin uit het Australische Perth naar aanleiding van het omkomen van hun kroost bij de vliegtuigcrash in Oekraïne. De kinderen werden begeleid door hun opa die eveneens het leven liet.


De eveneens omgekomen grootvader Nick Norris. © Ministerie van Buitenlandse Zaken Australië.
"Dit is erger dan de hel", schrijven Anthony Maslin en zijn echtgenote Marite Norris in hun verklaring. Hun kinderen Mo, Evie en Otis waren met grootvader Nick Norris (68) onderweg naar huis na een zomervakantie met het hele gezin in Europa. Opa zou zijn kleinkinderen voorbereiden op het nieuwe schooljaar, waardoor hun ouders nog een paar dagen zonder kroost konden doorbrengen in Amsterdam.

"Horrordaad"
In hun verklaring smeken de ontroostbare ouders om privacy. "Onze pijn is intens en hardvochtig", schrijven ze. "Onze kindjes zijn niet meer bij ons. Wij zullen moeten leven met deze horrordaad. Elke dag en elk moment." Maslin en zijn vrouw putten naar eigen zeggen troost uit de liefde en steun die ze sinds hun terugkeer uit Amsterdam krijgen van familie en vrienden.

Liefde
Steun die volgens hen essentieel is. "Deze uitingen van liefde houden ons op de been. Geen haat ter wereld is sterker dan onze liefde voor onze kinderen Mo, Evie en Otis. Geen haat ter wereld is sterker dan onze liefde voor opa Nick. Geen haat in de wereld is sterker dan de liefde van ons voor elkaar. Deze openbaring geeft ons troost."

De ontredderde ouders vragen de buitenwereld om deze boodschap in gedachten te houden "als er beslissingen genomen worden die van invloed zijn op ons en op de andere slachtoffers van deze verschrikking". De media krijgen het verzoek hun privacy en die van familie en vrienden te respecteren. "Pijn is geen verhaal", aldus Anthony Maslin en Marite Norris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten