maandag 28 juli 2014

Malaysia Airlines gaat herstructureren na rampzalige start 2014


Nieuwe naam en nieuwe routes liggen op tafel

Vliegtuigen van Malaysia Airlines op het tarmac. © reuters.
De luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines gaat grondige vernieuwingen doorvoeren na de twee gigantische tragedies van de laatste zes maanden. De maatschappij bekijkt een aantal mogelijkheden om het bedrijf te herstructureren, wat onder meer een naamsverandering zou kunnen inhouden.
Ook overweegt Malaysia Airlines nieuwe routes en meer uitbestedingen om het bedrijf financieel gezonder te maken. Deze beslissing volgt na de dood van 289 passagiers nadat vlucht MH17 werd neergeschoten boven Oekraïne op 17 juli en het verdwijnen van vlucht MH370 op 8 maart waar 289 mensen aan boord zaten.

Ook zal het nieuwe investeerders zoeken voor de herstructureringen na de twee grote tragedies. Deze vernieuwingsoperatie wordt geleid door de Maleisische overheid, dat een groot aandeel in het bedrijf heeft. Er werken 20.000 mensen en de maatschappij vervoert dagelijks 50.000 passagiers.

Ondertussen ijvert Malaysia Airlines ook voor een globaal orgaan om bedreigingen te controleren en te beslissen waar burgervliegtuigen mogen vliegen. Commercieel directeur Hugh Dunleavy vertelde aan de krant The Sunday Telelgraph: "De meerderheid van de aandeelhouders, de Maleisische overheid, was begonnen met het herbekijken van de toekomst van het bedrijf. Dit proces werd versneld door MH17. Er liggen verschillende mogelijkhede op tafel. Ook willen we oproepen tot initiatieven om te verzekeren dat de ramp met MH17 in de toekomst vermeden kan worden. Deze tragedie heeft ons geleerd dat er richtlijnen nodig zijn die bepaald worden door overheden. MH17 heeft bewezen dat we niet meer op de huidige luchtvaartindustrie kunnen vertrouwen voor deze informatie."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten