dinsdag 29 juli 2014

Grootste ziekenhuis Gaza geraakt door raket

Wachtenden aan het al-Shifa-ziekenhuis in Gaza Stad (archiefbeeld). Bij een Israëlische luchtaanval op het al-Shifa-ziekenhuis in Gaza zijn zeker drie mensen gedood. Tientallen anderen liepen verwondingen op, aldus ooggetuigen. Het Israëlische leger beschuldigt Hamas ervan zelf het Palestijnse ziekenhuis getroffen te hebben.De buitenste vleugel van het gebouwencomplex werd door een raket getroffen. Volgens een Israëlische militaire woordvoerster zullen de strijdkrachten het incident onderzoeken. 

Het al-Shifa-ziekenhuis is de grootste medische instelling van de Gazastrook. Daar worden de meeste mensen behandeld, die in de oorlog tussen Israël en de militante Palestijnen verwond werden.

Humanitaire wapenstilstand
Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, eiste ondertussen dat er een "humanitaire" wapenstilstand komt tussen Hamas en Israël. Enkel zo kunnen de gesprekken tussen beide partners worden aangevat, zei Ban maandag in New York. Ondertussen kondigde de baas van de Israëlische inlichtingendienst aan dat het grondoffensief wordt verdergezet.

"Met honderden Palestijnse doden in Gaza en verschrikkelijke verwoestingen in het gebied" moeten beide partijen elke provocatie tegenover burgers vermijden. Ban Ki-moon hamert op de nood tot dialoog tussen Israël en Palestina. "Dat is de enige te volgen weg, die de blijkbaar eindeloze spiraal van geweld en leed kan doorbreken. Dat moet leiden tot een einde van de blokkade van de Gazastrook en van bijna een halve eeuw bezetting."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten