maandag 28 juli 2014

Nieuwe poging experts om rampplek te bereiken

© photo news.
Internationale experts proberen vandaag opnieuw de rampplek in het oosten van Oekraïne te bereiken waar het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte. Dat heeft de Australische politie, die ook mensen in Oekraïne heeft zitten in verband met de vliegtuigcrash, bekendgemaakt.
"Opnieuw in het gezelschap van Nederlandse onderzoekers en waarnemers van de OVSE zullen we proberen vandaag de rampplek te bereiken", aldus de plaatsvervangende chef van de Australische politie Andrew Colvin. "Het is natuurlijk een heel onstabiel gebied en ik benadruk dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft, veiligheid voor de Australische en Nederlandse functionarissen en die van de OVSE."

Volgens Colvin wordt de situatie in de loop van de ochtend nogmaals bekeken, ook omdat het tijd kost om de rampplek te bereiken. De politie houdt in het achterhoofd dat het weinig zin heeft om mensen te sturen als ze maar kort op de plaats van de crash kunnen zijn. "We willen onze politiemensen niet aan gevaar blootstellen alleen maar om een kort kijkje op de rampplek te kunnen nemen."

Volgens bewoners rond de rampplek kunnen de gevechten elk moment weer oplaaien, aldus de Australische zender ABC. Tanks en troepen van de nationale garde staan klaar om het op te nemen tegen de rebellen. "We hebben het over een conflictzone waar een groot aantal separatistische strijders rondloopt en gisteren zagen we de gevechten oplaaien", beschrijft Colvin de omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten