vrijdag 25 juli 2014

"VS hebben geen enkel bewijs gegeven voor betrokkenheid separatisten"

© photo news.
De VS hebben geen enkel bewijs gegeven voor hun bewering dat pro-Russische separatisten betrokken waren bij het neerhalen van vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne. Dat heeft de Russische viceminster van Defensie, Anatoli Antonov, vandaag verklaard.
Functionarissen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten hadden dinsdag aangegeven dat het toestel van Malaysia Airlines wellicht per vergissing was neergehaald door pro-Russische separatisten. De VS gaven toen ook aan geen aanwijzingen voor rechtstreekse Russische betrokkenheid te hebben. Maar door de rebellen te bewapenen zou Rusland wel "de voorwaarden geschapen" hebben voor het neerschieten van de Boeing, met aan boord 298 mensen.

"Sommige ambtenaren van de VS leggen onder het mom van anonimiteit en op vraag van het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken verklaringen af die de schuld van de separatisten en de deelname van Rusland zouden moeten aantonen", zo reageerde Antonov op de Russische zender Rossiya 24.

"Er is gezegd dat technische informatie van de VN en satellietbeelden bevestigen dat de raket gelanceerd werd in een zone die gecontroleerd wordt door de separatisten. De vraag is: waar zijn die bewijzen?", aldus de Russische viceminister. "Waarom zijn die gegevens niet bekendgemaakt?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten