vrijdag 25 juli 2014

"Dochter Poetin is Nederland ontvlucht"

© rv.
Maria Poetin, de 27-jarige dochter van de Russische president, zou Nederland zijn ontvlucht na de ramp met vlucht MH17. Volgens de krant Daily Mirror hebben de buren van de vrouw in Voorschoten haar niet meer gezien sinds het toestel met een raket werd neergehaald in het Oosten van Oekraïne.
De oudste dochter van Poetin woonde sinds twee jaar met haar Nederlandse vriend Jorrit Faassen (33), die van 2007 tot 2010 in Rusland werkzaam was, in een penthouse in de gemeente Voorschoten (provincie Zuid-Holland). Na het drama met het vliegtuig van Malaysia Airlines is er in Nederland oproer ontstaan over het verblijf van Maria in het land.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum stelde zelfs voor om de dochter van Poetin het land uit te zetten. Achteraf kwam hij op die uitspraak terug omdat hij het ironisch bedoeld zou hebben. Toen daarna ook het adres van haar verblijfplaats werd bekendgemaakt was het hek van de dam. Er gingen stemmen op om te demonstreren aan het appartemencomplex van het koppel.

"Ze kwam hier vorig jaar wonen en dat is lange tijd stilgehouden. Maar zodra bekend werd wie ze was, ontstond er onrust. En nu is dit gebeurd. Ze is natuurlijk niet verantwoordelijk voor haar vaders daden; we willen hier geen demonstraties", zegt een inwoner van Voorschoten.

Ook op Twitter waren de commentaren niet mals. "Het is tijd om te vertrekken B*TCH", klonk het onder meer. Of nog: "Heel handig dat Maria Poetin dichtbij Den Haag woont, niet ver van de plek waar het proces tegen haar vader zal plaatsvinden."

Velen houden de Russiche president verantwoordelijk voor het neerhalen van het vliegtuig omdat met zijn toestemming de gesofisticeerde raketten aan de rebellen in Oekraïne geleverd zijn.

De huidige whereabouts van Maria Poetin zijn onbekend. Er zijn berichten dat het koppel naar Moskou zou zijn vertrokken waar ze bescherming van Poetin genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten