dinsdag 22 juli 2014

Trein met overledenen MH17 al aangekomen in Charkov

Het Nederlandse onderzoeksteam is inmiddels aangekomen op de luchthaven van Charkov.© EPA.
Bijna twee uur vroeger dan voorzien is de trein die de lichamen vervoerde van de slachtoffers van vlucht MH17 aangekomen in Charkov, de tweede stad van Oekraïne. Dat meldden ooggetuigen aan het persbureau Reuters en bevestigde het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
De trein, die deze ochtend om 4 uur vertrok vanuit Donetsk, werd pas rond 12 uur in Charkov verwacht maar arriveerde dus al in de loop van de ochtend. Maar de trein met de koelwagons rijdt nog door de stad en heeft zijn uiteindelijke bestemming nog niet bereikt, aldus een woordvoerder van het ministerie.

In Charkov is een coördinatiecentrum opgezet door Nederlandse forensisch experts. Vanuit Charkov zullen de stoffelijke resten van de bijna 300 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines naar Nederland worden overgevlogen.

De zwarte dozen van het waarschijnlijk door Russische separatisten neergeschoten toestel zijn overhandigd aan Maleisië. De Europese Unie komt vandaag bijeen om te overleggen over de crisis in Oekraïne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten